Selecteer een pagina

Ik ga je pakken!!! GRRRRAAAAAHHHHH!!! En daar rende je weer achter een zuster of pm’er aan, gewapend met leeuw, slang of dino. Het was een van je favoriete bezigheden in het ziekenhuis, iedereen bang maken met al je wilde en gevaarlijke dieren.

Ik weet niet precies meer hoe jouw liefde voor deze dieren is ontstaan. Je eerste dino’s kreeg je voor je derde verjaardag, maar je vond ze niet meteen leuk. De eerste slang koos je een keer uit in de winkel van Artis. De Madagascar films van Dreamworks behoorden tot je favoriete films. Langzaam maar zeker groeide je verzameling uit tot een ware wilde-beesten-bende.

Eenmaal begonnen op de basisschool werd je meer en meer aangestoken door het wilde-beesten-virus. En toen je toe was aan kledingmaat 110/116 kwamen de dinoshirts. H&M barstte ervan, ook van dinosokken. En dat was koren op de molen van de verpleegkundigen. Het mooie van een kinderziekenhuis is dat iedereen erop is ingesteld om de kinderen op hun gemak te stellen en het de kinderen naar de zin te maken. En dus schrokken ze zich altijd het apezuur als jij je jas uitdeed en moesten ze zelfs bijna aan de beademing als je schoenen uit gingen. En jij maar lachen.

Zo werd de wilde-beesten-liefde verder aangewakkerd en ontpopten de leeuw, de slangen en de dino’s zich als trouwe metgezellen tijdens onze trips naar het Máxima. Als je je ook maar een beetje goed voelde, joeg je iedereen op. Ook de CliniClowns moesten het wel eens ontgelden, wat meesterlijk bange reacties opleverde. Maar het toppunt was misschien wel jouw uitje aan de Politie Academie toen je alle agenten in spe kon achtervolgen met je tijger-leeuw-slang trio.

Jouw wilde-beesten-gekte was de reden van ons weekendje aan de leeuwenvlakte in Beekse Bergen Safariresort en van een bezoek aan World of Dino’s op je laatste verjaardag. En het was de aanleiding voor jullie jungle-slaapkamer. Jij hebt nog een week of zes in je junglebed kunnen slapen, tot de pijn van de laatste fase begon en je alleen maar bij ons wilde slapen. Zelfs in jouw laatste weken moest ik je uit je bed in de woonkamer tillen en een plekje voor je maken waar je ondanks je pijn kon spelen. Met liefde en precisie stalde je je dierenverzameling uit om je heen. Maar ook in die laatste weken moesten we iedereen die over de vloer kwam jullie mooie junglekamer laten zien. Wat was je trots!

3 Reacties

 1. Weer zo’n mooi verhaal over Lester en dit keer met zijn dieren! Wat hebben jullie Lester laten genieten van alles wat hij leuk en mooi vond! Zoveel warmte en liefde heeft hij van jullie gekregen en je ziet hem stralen tot het laatste moment!

  Antwoord
 2. Wat was het een mooie ervaring om Lester met al zijn dieren in de politieauto te zien zitten en wat was het gaaf dat hij ze allemaal meegenomen had! Het was eigenlijk ook helemaal geen optie om zonder zijn dieren te vertrekken. Hoe hij samen met al zijn dieren door de gangen van de Politieacademie achter al die agenten aan rende, de studenten hebben het er nog vaak over. Hij heeft indruk gemaakt en ik weet dat Lester recent nog is besproken in het wijkteam bij jullie in de buurt. Ze herinneren zich een hele stoere, vrolijke en dappere jongen!

  Antwoord
  • Dankje voor je lieve reactie Bas en voor het organiseren van die superleuke ochtend op de academie. Wij kijken nog steeds met veel plezier naar video. Het is fijn om te lezen dat wij niet de enigen zijn die Lester zo’n bijzondere jongen vonden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *