Selecteer een pagina

Muziek en dansen, daar was je gek op. Als baby al luisterde je aandachtig naar muziek op de radio en natuurlijk naar muziekjes die uit speelgoed kwamen. Ik denk dat jouw kennismaking met Kinderen voor Kinderen op het kinderdagverblijf heeft plaatsgevonden. Hallo Wereld was een liedje dat ze daar veel draaiden en waar jij met je vriendjes lekker op kon dansen. We hebben ook een filmpje van jouw verjaardagsfeestje daar, waar jullie dansten op Bewegen is Gezond.

Maar de gekte begon pas echt met Fitlala, het Koningsspelenlied van 2018. Je hoorde het voor het eerst op school. Ik heb het liedje daarna een keer voor je opgezocht op Youtube en toen was het hek van de dam. Je ontdekte het danslesfilmpje en het zanglesfilmpje en die heb je net zo vaak gekeken tot je elke maat van het liedje uit je hoofd kende. Jammer genoeg kon je niet bij de Koningsspelen zijn dat jaar en dus niet meedansen met alle kinderen van school.

Je ontdekte nog veel meer liedjes van Kinderen voor Kinderen, met bijbehorende dans- en zanginstructies. Sindsdien schalden de Kinderen voor Kinderen elke dag uit onze speakers. En ook uit de bluetooth speakerset op je kamer in het Prinses Máxima Centrum, als we daar waren voor een opname. Na verloop van tijd kende je heel veel dansjes uit je hoofd. Okido, De Tijger, Raar Maar Waar, Red de Bij, Fitlala, Pasapas, dat waren zo een aantal van jouw favorieten. 

En iedereen moest meedoen! Mamma, pappa, Saskia, Marit, Nina, Nonna, de zusters en de pedagogisch medewerkers in het Máxima. “Doe mij maar na”, riep je altijd. Videoclip aan en daar gingen we weer. ‘We swingen ons Fitlala, we zingen ons fit ja ja!!’ In het Máxima vonden ze het bij ons altijd een gezellige boel.

Wij waren begin juli 2018 niet bij de officiële opening van het nieuwe Máxima. Wij hadden die dag geen afspraak en het zou al zo druk zijn dat niet alle patiënten uitgenodigd konden worden. Achteraf zagen we dat Kinderen voor Kinderen optrad tijdens de opening. Hadden we dat geweten, dan waren we er gewoon naartoe gegaan.

In de zomer van 2018 startte de ticketverkoop voor de Kerstvakantieconcerten van Kinderen voor Kinderen. Ik kocht kaartjes voor jou en mij, pappa zou thuis blijven met je kleine broertje, want die was nog te jong. Kaartjes voor 5 januari 2019, vandaag precies een jaar geleden. Maar in de loop van december werd duidelijk dat jij de neuroblastoom niet zou overleven. Daarom wilde pappa ook graag mee naar het concert, maar dat was al uitverkocht. Dus zocht ik contact met het Kinderen voor Kinderen team. Na een paar dagen kreeg ik een e-mail met een uitnodiging om ons voor het concert te melden bij de gastenbalie waar we onze twee tickets konden omruilen voor drie stuks. En ze regelden een meet en greet met presentatrice Anne en vlogger Bram.

Het concert was super. We werden bij de gastenbalie verwelkomd door een superlieve dame. Je kreeg een portie patatjes en daarna nam de gastvrouw ons mee naar een plekje backstage. We voelden ons heel speciaal. Even later kwamen Bram en Anne aangewandeld. Zij maakten gezellig een praatje met je maar, verlegen als altijd, duurde het even voor je een beetje loskwam. We gingen op de foto en daarna bracht de lieve dame ons naar onze plekken, ergens vooraan op rij 5. Je keek je ogen uit, en hoewel je niet mee durfde te dansen, nam je alles in je op. Je zag er heel tof uit in je Bruno Mars outfit die je die dag ervoor van Make-a-Wish had gekregen. 

In maart 2019 verscheen het nieuwe Koningsspelenlied, de Pasapas. Ook dat vond je weer een geweldig lied en danscoach Demi en zangcoach Michiel vulden wederom onze huiskamer. Op 12 april 2019 waren de Koningsspelen. Je was in die tijd heel weinig op school geweest, maar tijdens een inbelsessie met jouw klas via Klassencontact hebben we afgesproken dat we samen naar de Koningsspelen zouden gaan. En gelukkig maar, want wat heb je genoten. Je kon met veel spelletjes meedoen en aan het einde danste je de Pasapas fanatiek mee met de hele school.

Kinderen voor Kinderen speelde ook tijdens jouw uitvaart. Pappa en mamma kozen voor ‘Als je wordt gepest’ omdat jij dat een heel mooi liedje vond en wij ons goed konden voorstellen dat kinderen die ernstig ziek zijn weleens gepest worden. Tijdens dat liedje hebben we allemaal foto’s laten zien waarop jij met andere kinderen aan het spelen was.

Voor ons is het Kinderen voor Kinderen tijdperk nog niet afgesloten. Jij hebt natuurlijk je broertje aangestoken, zodra hij de Pasapap of Fitlala hoort wordt hij enthousiast en danst op zijn manier mee. Maar jouw Kinderen voor Kinderen verhaal kent een bijzonder einde. Per toeval ontdekten wij op 2 oktober dat de Kinderen voor Kinderen de Kinderboekenweek 2019 die dag zouden openen op jouw school. Pappa en ik waren allebei thuis en we appten jouw juf of het OK was als we zouden komen kijken. En dat deden we. Een uur lang zaten we bovenaan de tribune in de aula en zagen we het koor Reis Mee zingen en dansen. Met tranen in onze ogen, omdat onze reis met jou veel te vroeg is geëindigd.

 

2 Reacties

  1. Met tranen in mijn ogen zitten lezen. Bedankt voor t delen. Soso lobi

    Antwoord
  2. Wat een mooi en ontroerend verhaal heb je neergezet voor je lieve mooie prins, met een brok in mijn keel heb ik het gelezen en voel het intense verdriet maar ook het geluksgevoel omdat Lester zo ontzettend genoot van de liedjes van Kinderen voor Kinderen, ook hij was er één van. Dank je wel lieve Mirjam voor dit mooie verhaal en de prachtige foto’s van jullie mooie zoon Lester! Liefs Anne.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *